Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Bella on tehnyt vaikean päätöksen rakastaa vampyyria, Edward Cullenia. Hän on suostunut Edwardin vaimoksi. Hän on myös tahtomattaan hylännyt ihmissusi-ystävänsä Jacob Blackin samalla, sillä ihmissudet ja vampyyrit eivät tule toimeen keskenään. Bella tietää kuitenkin valinneensa oikein, ja hän kävelee alttarille yhdessä rakastamansa miehen/vampyyrin kanssa. Heidät vihitään, ja he lentävät häämatkalle upealle saarelle, missä Bella tulee raskaaksi, mikä ei periaatteessa voisi olla mahdollista.

Lapsi Bellan sisällä alkaa kasvaa nopeaa vauhtia - Bellan lähipiiri pelkää hänen kuolevan synnytykseen. Bella ei suostu luopumaan lapsesta silläkään uhalla, vaan uskoo, että hän ei kuole ja lapsi syntyy terveenä.

Bella luulee menettäneensä parhaan ystävänsä Jacobin loppuiäkseen, mutta tämä päättääkin vaihtaa puolta, kun ihmissudet yllättäen päättävät tappaa Bellan ja hänen syntymättömän lapsensa. Lapsen pelätään olevan niin voimakas, että siitä olisi vaaraa maailmalle. Jacob liittyy Cullenien klaaniin yhdessä Sethin kanssa ja he alkavat hiljakseen  ystävystyä vampyyrien kanssa.

Jacob ja Seth viettävät aikaansa Cullenien talossa, ja Jacob on tukena Bellalle. Bellalle on tärkeää, että Jacob on pysynyt hänen ystävänään. Synnytys tulee äkillisesti ja on hyvin tuskallinen, jonka aikana Bella melkein kuolee. Edwardin on pakko muuttaa hänet vampyyriksi, sillä vain siten Bellan hengen voi pelastaa.

Bella herää maailmaan uutena vampyyrina, ja kaikki on aluksi hyvin hämmästyttävää. Hän haluaa tavata lapsensa heti ja saa tietää saaneensa tytön, jonka nimeksi tuli Renesmeen. Mutta hänen ei anneta tavata lasta, sillä Renesmee on 50% ihminen ja 50% vampyyri. Bella voisi menettää itsehillintänsä hänen kanssaan.

Edward ja Bella lähtevät metsästämään yhdessä, ja Bella saa vainun ihmisistä. Hän alkaa jo ajamaan heitä takaa, kun hän yhtäkkiä pysähtyy ja pidättää hengitystäkään eikä jatkakaan enää takaa-ajoa. Edward ihmettelee Bellan kykyä ja kertoo tästä kaikille muillekin. Jasper ei ole ymmärtää Bellaa, koska tällä on aivan erityinen itsehillintä, verrattuna muihin vampyyreihin. Kaikkia heitä ihmetyttää Bellan itsehillintä.

Bella tapaa ensimmäistä kertaa tyttärensä Renesmeen, jota kaikki suojelevat, jos hän sattuisi menettämään itsehillintänsä tytön lähellä. Bella huomaa, että Renesmee on erityinen. Hänellä on hänen suklaanruskeat silmänsä, ja kun Bella ottaa Renesmeen syliinsä, tämä näyttää hänelle erityisenkykynsä. Renesmee pystyy näyttämään Bellalle ajatuksiaan koskettamalla häntä käsillään. Hän kykenee myös pääsemään kenen tahansa mieleen, jopa niiden, jotka ovat suojattuja kuten Bellan.

Bella ja Renesmee lähentyvät ja Bella pystyy olemaan yhä enemmän tytön lähellä. Hän järkyttyy kuullessaan, että Renesmeestä on tullut Jacobin sielunkumppani, ja että hän on leimautunut hänen tyttäreensä. Bella menettää täysin malttinsa, kun Jacob käyttää Renesmeestä lempinimeä Nessie, joka on peräisin Loch Nessin hirviöstä, ja iskee kiinni Jacobin kurkkuun.

Kaikki kääntyy kuitenkin kaaokseksi, kun Bella eräällä metsästysretkellä näkee Tanyan perheestä tutun Irinan, joka järkyttyy nähdessään Nessien. Hän lähtee pakoon ennen kuin Bella ehtii sanoa sanaakaan, ja Bella huolestuu tästä. Hän kutsuu Edwardin ja muut paikalle, ja Alice näkee samaan aikaan, ettei Irina ole lähdössä takaisin Tanyan klaanin luo. Alice ei voi nähdä enempää, sillä Irina on aivan liian järkyttynyt näkemästään.

Myöhemmin Alice näkee kaiken. Hän näkee, että kaikki Volturit ovat tulossa heidän luokseen, koska Irina on kertonut näkemästään Italiassa. Volturit luulevat, että Bella ei ole synnyttänyt lasta itse ja, että Edward on tehnyt ihmislapsesta vampyyrin.

Cullenit päättävät, että Voltureille on saatava kerrottua miten asiat oikeasti ovat, koska muuten he tappaisivat heidä kaikki. He päättävät ryhtyä etsimään todistajia, joiden avulla Volturit uskoisivat ehkä heitä.

Alice lähtee Cullenien luota Jasperin kanssa yllättäen, ja kaikki järkyttyvät katoamistempusta. Bella on huolissaan, mutta kukaan ei voi tehdä mitään. He löytävät pian Alicen jättämän jäähyväiskirjeen. Bella ei voi tajuta, miksi Alice tekee heille näin, katoamalla hyvästejä jättämättä.

Mutta Cullenien talo on pian täynnä erilaisia todistajia ympäri maailmaa, joita Carlisle ja muut ovat haalineet kasaan Voltureja varten. He kaikki suostuvat kuuntelemaan Edwardia ja Bellaa, ja Renesmee näyttää heille kykynsä avulla kaiken tapahtuneen. Kuin ihmeen kautta he uskovat heitä ja alkavat harjoitella taistelua Volturien varalta. Ihmissudet liittyvät heidän puolelleen Voltureja vastaan, mutta Bella ei siitä huolimatta usko, että kaikki kääntyy parhain päin.

Alice järjestää Bellalle vihjeen, jonka avulla tämä voi saada uudet henkilöllisyydet itselleen, Edwardille, Jacobille ja Renesmeelle. Bella haluaa, että Jacob pakenisi Renesmeen kanssa, jos ei itse jostain syystä selviäisi hengissä.

Volturit ilmestyvät paikalle ja he hämmentyvät todistajien määrästä. Keskusteltuaan pitkään ilman taistelua, ja nähtyään Alicen ja Jasperin todistajat, he tulevat siihen tulokseen, ettei Renesmeestä ole vaaraa. He lähtevät ja riemu raikuu, kun he tajuavat selvinneensä kaikki hengissä. Edward, Bella ja Renesmee saavat olla ikuisesti yhdessä.


©2019 Twilight - suntuubi.com